Astazi am participat la marsul organizat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti al carui scop este de a atrage atentia autoritatilor ca oamenii isi doresc ca aerul in oras sa fie mai curat, ca isi doresc sa mearga cu bicicleta dar nu e infrastructura, ca parcurile noastre sunt distruse pentru a se construi blocuri si ca totusi noi, locuitorii acestei capitale, nu ingoram toate aceste decizii luate de autoritati.

Am participat si anul trecut in Septembrie la acest protest. Atunci numarul oamenilor a fost mult mai mare. Probabil anul acesta s-au speriat de ploaia care ne-a amenintat toata dimineata. Totusi, organizatorii au numarut 1396 de participanti la evenimentul de astazi. Televiziunile au spus ca am fost 4000 dar e bine daca parem multi ­čÖé

Organizatorii au decis sa dea startul evenimentului avand cap de coloana persoanele cu dizabilitati si copiii. Din pacate, nu au participat alte persoane cu dizabilitati asa ca am fost singur. Desi planul initial era sa merg cap de coloana de la Charles de Gaulle pana la arcul de triumf, am ramas cap de coloana pana la sfarsitul traseului, in Tineretului.

cap de coloana protest
Sursa imagine

Protestul s-a desfasurat fara probleme, in afara unei cazaturi, datorita politiei rutiere care desi nu a dat aprobarea pentru eveniment, si-au facut totusi treaba foarte bine. Am putut opri cand am vrut iar ei ne-au oprit doar de doua ori, pentru a permite eliberarea caii Victoriei si pasajului Unirii.

Televiziunile au fost si ele prezente. Realitatea, Digi24 si ProTV au filmat, au luat interviuri si au transmis in direct. Pe mine m-a amuzat diferenta intre cei 3. Cameramanului de la Digi24 ii cadeau pantalonii cand fugea spre masina. Cameramanul de la realitatea fugea si el tot timpul dupa masina, iar cameramanul de la ProTV statea comod in portbagajul masinii si filma linistit. La oprirea de pe podul Basarab le-a si dat o lectie tinerilor colegi de bransa.

reporteri digi24 realitatea protv

Pe drum, am facut 2 opriri: una pe podul Basarab si una in Piata Revolutiei. Scopul opririlor a fost de a anunta numarul participantilor si pentru a crea imaginea de “moarte subita”.

bscap0000

Oprirea de la Piata Revolutiei a avut parte de un eveniment inedit. In timp ce toata lumea se intindea pe asfalt, o mireasa si un mire urcau Calea Victoriei spre grupul de biciclisti. Acestia i-au intampinat in aplauze, mirelui i-au dat o casca, apoi au fost intervievati de televiziuni.┬áSi pentru ca biciclistii sunt oameni simpatici, le-au cantat si “Multi ani traiasca”. Mirii pareau ca se bucura de aceasta situatie si de┬ábucuria cu care au fost primiti.

mireasa si mire la protest

 

De aici am plecat mai departe, pana in Tineretului, fara evenimente deosebite.

Ma bucur ca oamenii se mobilizeaza si ca isi mai striga of-ul in strada din cand in cand. Daca strigam suficient, cineva ne asculta pana la urma.

Leave a Comment